Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.)

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α.) ή ενεργειακό πιστοποιητικό, είναι ένα έγγραφο που συνοδεύει κάθε ακίνητο. Κατατάσσει το ακίνητο σε ενεργειακές κλάσεις και δείχνει την ετήσια κατανάλωση ενέργειάς του. Είναι υποχρεωτικό για κάθε ακίνητο το οποίο πρόκειται να ενοικιαστεί ή πωληθεί, για κτίσματα τα οποία είναι υπό κατασκευή και για ακίνητα τα οποία θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ν. 4342/2015, από 9-11-2015 σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Αν δεν αναγράφεται, τότε δεν αναγνωρίζεται η εγκυρότητα του μισθωτηρίου.

Επίσης από 1-1-2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοσή του και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται.

Το Π.Ε.Α. ισχύει για δέκα χρόνια, εκτός από την περίπτωση ριζικής ανακαίνισης του κτηρίου πριν παρέλθει η δεκαετία, οπότε η ισχύς του λήγει με το πέρας των εργασιών ανακαίνισης και πρέπει να εκδοθεί νέο.

Οι συνεργαζόμενοι με την εταιρία μας Ενεργειακοί Επιθεωρητές,  διαθέτουν την εξειδίκευση που χρειάζεται, ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη και να συμπληρωθεί το ενεργειακό πιστοποιητικό του σπιτιού σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουν όλες τις απορίες σας, θα σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.

Για οποιαδήποτε απορία
είμαστε πάντα στη διάθεση σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας χωρίς δική σας χρέωση

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 17:00 Σαββατο - Κυριακή: κλειστά